top of page

UPCYCLEDE INDKØBSNET / Upcycled Tote Bags

IMG_2981.JPG

Elis (tidl. Berendsen) og fotografisk kunstner Pernille Westh har indgået et samarbejde om at give aflagte duge nyt liv. Kriterierne for samarbejdet er følgende; lokalt samarbejde, lokal produktion, genanvendelse, upcycling, bæredygtighed, cirkulær økonomi samt innovation.

 

Vi har valgt at arbejde med ressourcer og kunst på en innovativ og bæredygtig måde. Med i samarbejdet er også House of T-shirts, som er Danmarks eneste GOTS-certificerede (Global Organic Textile Standard) tekstiltrykkeri, der har sørget for at få Pernilles smukke fotografiske kunst over på de genanvendte duge. Dugene er blevet syet om til bæredygtige kunstnet og kunstposer af Huset Venture, der er en social økonomisk virksomhed beliggende i Ballerup.

 

Elis har stor fokus på bæredygtighed i alle deres landsdækkende svanemærkede vaskerier, og fotografisk kunstner Pernille Westh, der bl.a. laver kunstporcelæn med fokus på naturen og bæredygtig emballage og traditionelt håndværk samt vægkunst, arbejder for at skabe en dialog om klimasituationen ved at bringe naturen ind i hjemmet på en kunstnerisk måde.

De bæredygtige kunstnet kan pt. købes i mit pop up galleri i City 2 samt hos Galleri Under Kastanjen i Kisserup, Hvalsø. Der er kun lavet et lille antal med udvalgte motiver. Der er to motiver fra Projekt TRÆ. Kunstnettene og kunstposerne kan også købes online i min webshop.

Logo elis.jpg
Screen Shot 2021-05-12 at 11.40.42.png
Backstamp NEW.jpg
Screen Shot 2023-06-12 at 13.37.13.png
IMG_2994.JPG

Plastik er en kæmpe miljøbelastning, der både truer dyr, mennesker og vores kostbare Planet. Ved at undgå plastikposer, både når man handler ind, når man skal have et par stykker frugt med i tasken, når man pakker sko på rejsen m.m., så hjælper man både sig selv, sin pengepung og ikke mindst dyrene og naturen. Det er et bevidst valg at være bæredygtig.

 

På trods af alle de gode intentioner med at sortere plast bliver kun ca. 5% plast genbrugt, det meste bliver sejlet over verdenshavene til fattigere lande, der tager, hvad de kan bruge, resten ender på lossepladser, går op i røg, eller ender i havet. Med alt dette i tankerne er kunstnettene og kunstposerne blevet til - vi vil så gerne skabe fokus på plastikproblemet og på havet.

 

Den tunge sejlads over verdenshavene forstyrrer dyrelivet i havet, den forurener, og den laver støjforurening. Al den trafik hen over havet støjer meget, så meget at bl.a. hvalerne har svært ved at høre hinanden og finde en mage. Lyd bevæger sig længere i vand end i luft. Dyrene bliver stresset af støj. Det gør vi mennesker også.

 

Den plastik, der ender i havet, kan blive spist af havdyrene, og den kan ligge i vandet og blive opløst til bittesmå stykker af plastik, der ender i bl.a. fisk, og i os, hvis vi spiser fiskene. Noget plastik skyller op på strandene og forurener der, og påvirker dyrelivet, så fx havskildpadderne ikke har adgang til strandene, hvor de lægger deres æg.

 

Det er videnskabeligt bevist, at der er plastik i os mennesker, og at der er plastik i luften.

 

Her er links til nogle af de organisationer, der hjælper havet:

plastic change

The Ocean Cleanup

Sea Shepherd

4Ocean

Coral Gardeners

Project Seagrass

Normalt planter vi træer for hvert solgt produkt, men med dette projekt, donerer vi penge til Coral Gardeners og Project Seagrass. Coral Gardeners dyrker koraler i havet for at redde ødelagte rev. Det er som en have i havet. Når koralerne har vokset sig store nok, sættes de ud på ødelagte rev, hvor de vokser videre og hjælper havet, dyrene og os alle sammen. Project Seagrass arbejder på samme måde, de dyrker og genplanter søgræs i havet. Søgræs optager bl.a. CO2 og frigiver ilt. Både koraler og søgræs er yderst vigtigt for havets biodiversitet - og for hele Planetens sundhed. Det er essentielt, at både koralrev og søgræs trives.

 

Her kan du læse om begge organisationer: Coral Gardeners og Project Seagrass.

bottom of page